Ekologisk tvål - Handgjord av olivolja på Kreta

Våra gudomligt väldoftande, handgjorda och helt ekologiska tvålar tillverkas av familjen Kostantionos på den underbara ön Kreta i Greklands övärld. Tvålarna produceras av 100%-ig grekisk olivolja och spetsas därefter med andra traditionella grekiska växter kända för sina olika unika hudvårdsegenskaper. Vad sägs exempelvis om kombinationerna vanilj och avokado, aloe vera och kamomill eller lavendel och honung

Ekologisk tvål - Välj ett skonsamt alternativ

Det finns många anledningar till att välja ett ekologiskt alternativ när det kommer till tvål. Det finns mängder av olika tvålar och andra rengöringsprodukter att köpa både på internet och på den lokala stormarknaden, men vad många inte tänker på är att de kemiskt framställda tvålarna snarare stjälper än hjälper huden. För visst är det enkelt att tillverka en tvål som rengör exempelvis händerna, men frågan kvarstår samtidigt; hur bra mår huden egentligen av att dag efter dag utsättas för starka rengöringsmedel? Visste du att eksem och torr hud många gånger uppkommer just på grund av att vi använder fel sorts tvålar och andra hudvårdsprodukter? 

Våra handgjorda tvålar är helt och hållet ekologiska och innehåller garanterat inga skadliga substanser. Flera av tvålarna tillverkas på ön Kreta i Grekland av den lokala familjen Kostantionos. Dessa tvålar är baserade på grekisk olivolja, och det känner du inte minst när du doftar på den härliga tvålen. Du kommer också känna på tvålens konsistens att den är tillverkad av olivolja eftersom tvålen är fet och du får en glansig och fuktig känsla när du använder den. Det är alltså ingen risk att våra ekologiska tvålar torkar ut din hud!

Varför inte testa tvål med doft av Ros & Mandelolja


Några anledningar till att välja en ekologisk tvål hos oss

  • Din hud utsätts inte för kemiska substanser som snarare stjälper än hjälper
  • Dina händer/ansikte eller andra kroppsdelar kommer förbli fuktiga och fräscha
  • Tvålen doftar gudomligt och du kommer påminnas om greklands olivlundar
  • Tvålen passar perfekt att ge bort som en vacker gåva
  • Motverkar trasiga nagelband, nariga händer och torr hud
  • Skonsam mot hud där det finns finnar och-/eller acne

Mer om våra handgjorda ekologiska tvålar

Det är inte bara din hud som mår bra av att du väljer ett ekologiskt alternativ framför andra "vanliga tvålar". Genom att välja en hudvänlig tvål utan syntetiska kemikalier kommer också vår natur slippa den påfrestning som starka tvålar, duschkrämer, schampon och andra rengöringsprodukter släpper ifrån sig. Vi förstår precis som du att vi inte kommer rädda världen genom att använda ekologiska tvålar framför andra produkter - men visst är det så att varje litet steg i rätt riktning är värt att ta? Speciellt när det ekologiska alternativet dels faktiskt är skonsammare mot miljön, men också för att den ekologiska tvål vi säljer både rengör och doftar underbart.

Trasiga nagelband, nariga händer eller torr hud?

Våra ekologiska tvålar passar speciellt bra för dig som lätt får nariga händer eller som lider av självsprickor på händerna eller trasiga nagelband. Eftersom våra tvålar endast är tillverkade av milda ingredienser och ekologisk olivolja så kan du rengöra huden på ett effektivt men samtidigt skonsamt sätt utan att förstöra hudens egna och naturliga skydd. Givetvis är tvålarna anpassade även för ömtålig hud hos barn.