Hudvård för en snygg solbränna

Hudvård för en snygg och hållbar solbränna

Här kommer vi att presentera 3 enkla och otroligt viktiga steg för en snyggare sommarbränna, för det är ju något vi alla vill ha, eller hur? Först och främst vill vi påpeka att alla är vi olika och har olika hud typer som klarar solen på olika nivåer, men oavsett vad så att det viktigt att vårda sin hud. Hyn förändras, vilket gör att man inte kan använda samma produkter år ut och år in.

Här får du tips och trix som kommer att göra att hudvårdsdjungeln känns enklare och berätta om våra 3 olika steg och upplysa några produkter till stegen, dessa produkter är de populäraste i vårt sortiment. Ni hittar även fler produkter på vår hemsida, och även en hudvårdsguide.

Steg 1- peeling

För att vi ska få en snygg, fin och hållbar sommarnyans på vår hud är det viktigt att lägga en grund som blir rätt redan från början. Huden behöver nämligen få en ordentlig bas som ger den ett stöd genom hela sommaren.

Det räcker inte att enbart duscha för att ge huden optimala förutsättningar. En skrubb eller peeling för kroppen och ansiktet är en bra start för att förbereda kroppens hud för solens strålar. En skrubb eller peeling tar också bort de döda hudceller som  ligger som ett ”lock” för huden. Det gör att huden, efter peelingen, får möjlighet att bli brunbränd med en jämnare ton.

När det gamla ytliga hudlagret ligger kvar är det också det hudlagret som kommer att bli solbränt. Detta leder till att hållbarheten på din solbränna kommer att kortas ner och att varje gång du duschar kommer den bruna färgen att mattas (fjälla) då de döda hudcellerna faller av.

Efter att man har utfört en skrubb eller peeling är det även viktigt att återfukta huden för att minimera risken för att den ska bli torr och spricka. Vi har olika skrubbar, peelings och ansiktsmasker till olika typer av ändamål och till olika hud typer, här nedan finner ni ett urval av våra produkter som finns i vårt sortiment:

Steg 2- Skydda

Efter att vi har tagit bort döda hudceller och återfuktat vår hud, så måste vi skydda den från de starka strålar som solen ger. När den nya huden undertill är mer exponerad så behövs den ett extra skydd för att hålla borta de skadliga UVA- och UVB- strålarna. Vi har produkter i vårt sortiment där formulan är utvecklad till en så kallad 2 i 1 produkt. Nedan ser ni några av våra produkter som innehåller solskydd. 

Oavsett vad man har för hudtyp så är en kräm med solskyddsfaktor ett måste för hela kroppen. Extra känsliga ställen på kroppen så som ansikte, behövs det ofta en solkräm med högre faktor och även läpparna behöver ett robust solskydd. För dig som planerar att tillbringa sommarmånaderna vid strandkanten så rekommenderar vi en solkräm som är ”vattenfast”.

Steg 3- Vårda

Det sista steget handlar om att vårda och bevara. När vår hud har varit utsatt för sol och solens strålar måste vi återfukta och vårda den ömt. En aftersun eller avsvalkande och återfuktade kräm är alltid bra att stryka över kroppen - speciellt om man har råkat bränna sig. En återfuktande ansiktsmask är kanonbra för ansiktet då den ger både näring, vitaminer och fukt. Skadad och bränd hud kan det leda till långvariga hudproblem som exempelvis torr och narig hud, ärrbildning och pigmentförändringar. En solbränd hud kan även ge upphov till drastiska förändringar så som att ökad produktion av talg som på så sätt ger dig problem med exempelvis akne. Därför är det viktigt att återfukta och bevara sin hud och kropp, fuktbalansen är oerhört viktig för våra kroppar!
Klicka här för att se våra ansiktsmasker.