Hudvårdsguiden för alla hudtyper

Ansiktsmaskbutikens hudvårdsguide

Hudvårdsguiden är till för dig som vill ha information, tips och trix om hudvård, ansiktsvård och ansiktsmasker. Oavsett om du har söker information kring att minska påsar under ögonen eller om du kanske hellre behöver en riktigt bra pormaskklämmare för att bli av med pormaskar, är vårt mål att du ska hitta det du söker här. Vi skriver bland annat artiklar om olika hudvårdstyper och hur du bäst tar hand om din hud, artiklar om våra olika hudvårdsprodukter samt artiklar som förklarar olika behandlingar och begrepp inom hudvårdsbranschen. Här kan du också lära dig om olika hudtillstånd vilket gör att du lättare kan hitta produkter som passar för just ditt ansikte.

Kollagen
Koenzym 10
Mot rynkor
Läppvård
Peeling
Celluliter
Vinterhudvård
Sommarhudvård
Aloe vera

Olika hudtyper

Vet du vilken hudtyp du har, och vet du egentligen vilket tillstånd din hud befinner sig i? För att ditt ansikte ska må bra måste du sköta om det, och för att du ska få den bästa möjliga chansen till ett vackrare ansikte med mer lyster måste du lära känna din hud och dess behov. Klicka dig in till underrubriken "Olika hudtyper" för att lära dig mer om ditt ansiktes hud.

Många lider exempelvis av torr hud, finnar eller ogästvänliga pormaskar. Vad många inte känner till är att det till viss del går att bota många hudproblem. Ta gärna en titt i vår kategori för rengöring av ansiktet.

Huskurer och ansiktsbehandlingar hemma

Det finns flera huskurer och ansiktsbehandlingar som man kan göra själv hemma som ett komplement till effektiva hudvårdsprodukter. Visste du exempelvis att rikliga mängder av vanligt vatten kan få din hud att återfuktas och må bättre? Här kan du läsa om olika trix och knep som du kan använda dig av hemma för att din hud ska må bättre.

Förklaringslexikon till hudvårdstermer

Här kan du läsa mer om vad olika ord och hudvårdstermer betyder samt varför de är bra eller dåliga för din hy. Visste du exempelvis att ditt ansikte mår bra av rikliga mängder kollagen (fiberprotein som utgör ca 33% av allt protein hos människor) är bra för din kropp eller att peeling är en kosmetisk behandling som används för att ta bort döda hudceller från ditt ansikte?

Ditt ansikte kan må dåligt av vädret

Ditt ansikte kan må dåligt av vädret och oavsett om det är 25 grader varmt och stekande sol ute, eller om det är en iskall kväll i februari så kan ditt ansiktes hud ta skada. Här kan du läsa mer om vädrets makter och vad de gör mot din hud. Du får också tips om hud du skyddar dig mot vädrets högre makter på effektivast sätt.