Hårborttagning - ta bort hår i ansiktet

Med hjälp av våra hårborttagningsprodukter tar du enkelt bort hår i ansiktet eller på övriga delar av kroppen. Våra produkter för hårborttagning fungerar lika bra oavsett om du vill ta bort hår på överläppen, hakan, kinderna eller övriga ansiktet. Med hjälp av dessa produkter kan du ta bort hår i ansiktet snabbt, billigt och enkelt.

Metoder för att ta bort oönskad hårväxt

Det finns framförallt två vanliga sätt att få bort oönskad hårväxt på kroppen. Om du vill klippa håret på huvudet använder du givetvis en frisörsax. Men om du önskar ta bort hår på kroppen kan du göra det, antingen genom depilering eller genom epilering. Trots att begreppen låter relativt lika till namnet skiljer sig metoderna åt. Depiliering innebär att man kapar den del av hårstrået som är synligt ovan huden. Det är alltså depilering vi ägnar oss åt då vi exempelvis rakar oss med ett rakblad eller en rakkniv. Den andra metoden, epilering, innebär att hela hårstrået tas bort från hårstråets rot. Det görs exempelvis genom vaxning, med hjälp av en pincett eller genom att ta bort hår med laser.

Hårborttagning med threading

Threading är en metod som har blivit allt mer populär i västvärlden under senare tid. Trots att hårborttagningsmetoden ursprungligen kommer från Asien där threading har använts i flera tusen år är det först under senare tid vi har fått upp ögonen för metoden i Europa. Threading är en epileringsmetod där man tar bort hår genom att rulla en tvinnad bomullstråd över huden. När den korsade tråden greppar tag i kroppens hårstrån dras dem upp med roten. Tack vare det raka snöret är det enkelt (efter lite övning) att åstakomma perfekta linjer. Threading har blivit ett populärt alternativ till att plocka hårstrån med pincett eller till att vaxa kroppen. Metoden är smärtfri, förutsatt att rätt trådkvalitet och teknik används. Threading är skonsamt mot känslig hy och hårstråna behöver inte vara särskilt långa för att man ska kunna ta bort dem – det räcker med 1,5 millimeter. Vi erbjuder en hårborttagningsmetod som hjälper dig att bli av med oönskad hårväxt med hjälp av korsande trådar som rycker upp hårstråna från sina rötter.

Exklusiv rakkniv med vassa rakblad

Trots att de flesta av hårborttagningsprodukterna i vårt sortiment främst är riktade till kvinnor har vi självklart också produkter för män. Den exklusiva rakkniven med tio tillhörande rakblad är ett exempel på en sådan produkt. Att raka sig med rakblad var vanligt förr i tiden, innan de elektriska rakapparaterna gjorde intåg på marknaden - men metoden håller ännu! Genom att använda en rakkniv eller ett rakblad får du en nära rakning som tar bort även de allra mest svåråtkomliga hårstråna. En nackdel med traditionell rakning, bortsett från den uppenbara risken med att skära sig, är att personer med känslig hy ibland känner obehag vid rakning med kniv eller rakblad. Dessutom finns även en risk för att hårstråna börjar växa inåt.