Magnetarmband förbättrar din hälsa

Våra fantastiska magnetarmband har en mängd positiva effekter för ditt välbefinnande. Forskning har nämligen visat att magnetarmband kan förbättra blodcirkulationen, minska stress samt allmänt förbättra ditt välbefinnande och öka din prestationsförmåga. 

Magnetterapi har blivit trendigt under senare år, trots att metoden för att förbättra hälsa och prestation med hjälp av magnetterapi har använts i flera århundraden. På TV kan vi numera se exempelvis golfare, löpare och tennisproffs använda sportiga magnetarmband för att öka prestationen till max. Magneternas positiva effekter upptäcktes redan under 1700-talet, men i takt med att den moderna läkemedelsindustrin utvecklades så föll magnetterapin tyvärr i skymundan. Under senare år har magnetterapin tack och lov fått ett välförtjänt uppsving i form av de härliga magnetarmbanden.

Magnetarmbanden bibehåller maximal effekt i minst hundra år

Våra magnetarmband har håller maximal oförändrad styrka i minst 100 år. Armbanden kan bäras av i princip alla människor - dag som natt! Vi mäter armbandens magnetstyrka i måttenheten gauss och våra armband har magneter med en utlovad oförändrad styrka i över hundra år. Dessutom är armbanden tillverkade i marknadens bästa rostfria stål av fingerfärdiga experter, vilket garanterar kvalitet och hållbarhet. 

Olika modeller för olika tillfällen

Magnetarmband för alla tillfällen.Oavsett om du söker ett sportigt balansarmband som ger dig maximal balans och full fokus under träningen med löpning, tennis, golf, ridning eller valfri annan sport så har vi modellerna för dig. Vi har givetvis också ett   stort utbud av mer vardagliga armband som passar för såväl arbete som fest. 

Det latinska ordet för vacker är amabilia. Detta magnetarmbandet heter Amabilia och bär sju magneter med   3000 gauss och 18 germaniumstenar. Armbandet är vattentåligt med en längd på 21 cm (som lätt kan förkortas). 

Forskning och studier kring hälsoarmbanden

Det har gjorts flera utförliga studier kring magnetarmbandens verkliga effekt. Forskare vid Pensinsula Medical School i Storbrittanien gjorde ett test av olika hälsoarmband och magnetarmband innehållandes magneter. Resultatet visade att magnetarmband med fördel kan användas för att minska smärta på ett effektivt och skonsamt sätt. Studien utfördes på människor med artros, och i ett blindförsök upplevde människorna som använde magnetarmbanden en betydligt större smärtlindring än patienterna som bar placeboarmband. Forskarna konstaterade där med att magnetarmband fungerar, och en av deras teorier är att det beror armbandens magneter som bland annat bidrar till förbättrad blodcirkulation. 

Magnetarmbanden har inga biverkningar

Magnetarmbanden är helt ofarliga, och kan bäras av vem som helst. Trots att vissa kritiker påstår att magnetterapi bara är bluff och påhitt så är forskarna åtminstone överens om en sak. Det finns inga negativa bieffekter av att använda magnetarmband! Däremot är det bevisat att placeboeffekten är stark hos oss människor. Exempelvis är placeboeffekten vid smärta så hög som 50 procent. En behandling kan faktiskt göra underverk - om patienten själv litar på metoden.

Magnetarmband är en alternativ behandlingsmetod

Det är viktigt att förstå att ett magnetarmband inte på något sätt ersätter vanliga läkemedel. Däremot kan magnetterapi i olika former med fördel användas som ett komplement till den vanliga sjukvården. Ett magnetarmband kan med fördel även användas av friska personer i syfte att motverka åkommor så som exempelvis trötthet, yrsel, dålig balans eller dålig blodcirkulation. Den positiva trenden med magnetarmband ser ut att hålla i sig. Folk i alla åldrar, så väl män som kvinnor, fortsätter att använda magnetarmband tack vare den positiva effekt och energi som magnetterapin dagligen ger.


Vilken effekt har ett magnetarmband?

Det finns flera hälsofördelar med att använda magnetarmbamd. Att magnetism påverkar kroppen är ingenting nytt. Magneterna bidrar bland annat till bättre blodcirkulation vilket i sin tur gör att mer syre och näring transporteras till våra celler. Detta främjar i sin tur hälsan på olika nivåer. Studier visar att den ökade syresättningen av blodet och den förbättrade borttransporten av slaggprodukter från cellerna bidrar till mindre stelhet, smärta och värk i leder. Dessutom kan magnetarmbandet förbättra din sömn och ditt välbefinnande.

Vem kan använda ett magnetarmband?

I stort sett kan alla män kvinnor och barn kan använda magnetarmband. Vi rekommenderar även äldre personer och pensionärer att använda magnetarmband för att ta del av hälsofördelarna. Vi har flera olika modeller som passar både herr och dam. Den enda gången du bör undvika att bära ett magnetiskt armband (eller andra magnetsmycken) är ifall du är gravid eller ifall du använder pacemaker. Dessutom bör du givetvis inte använda magnetarmband om du mot förmodan skulle känna yrsel eller må dåligt av att använda armbanden.

Finns det några biverkningar?

Nej! Det finns inga rapporterade biverkningar av magnetarmband eller magnetterapi. Vissa hävdar att de kan känna yrsel eller illamående under det första dygnet när de använder sitt armband för första gången. Det är svårt att säga om det är placebo eller om det ligger någon sanning i det. Givetvis bör du sluta använda armbandet om du mot förmodan skulle känna några biverkningar. Full returrätt från oss gäller.

Hur rengör jag armbandet?

Det är superenkelt att rengöra magnetarmbandet. Eftersom du ska bära armbandet dygnet runt för att få bästa möjliga hälsofördelar samlas smuts, hudrester och bakterier på armbandet. Därför bör du tvätta ditt magnetarmband åtminstone en gång i veckan. Det gör du enkelt genom att använda en trasa, en mild tvål samt vatten. Skrubba och gnugga armbandet för att få bort smutsen. Vi rekomenderar också att du desinfekterar armbandet med alkohol (exempelvis handtvål med alkohol) varje eller varannan månad.

Kan jag förkorta storleken?

Ja! Det är mycket enkelt att förkorta ditt magnetarmband. Det gör du genom att slå ur de små sprintarna mellan varje länk på armbandet. Använd något smalt så som exempelvis en synål eller liknande. Om du inte klarar av att göra detta på egen hand så kan du vända dig till en lokal smyckeshandlare eller klockhandlare för att byta storlek på ditt magnetarmband..

Vad betyder gauss?

Gauss är en vanligt förekommande skala för att mäta styrkan på magneter. Ju högre gauss desto starkare magneter. Skalan är uppkallad efter den tyska matematikern Carl Friedrich Gauss. Det ska dock sägas att det inte automatiskt blir bättre hälsofördelar med starkare magneter. Våra magneter har en styrka på mellan 1000 gauss och 2500 gauss.