Konjac svamp från Japan

Våra ekologiska konjacsvampar rengör huden på djupet. De har en helt fantastisk förmåga att döda bakterier och att ge huden lyster. Våra populära konjacsvampar är hundra procent ekologiska och tillverkas av den japanska växten Konnyaku som är rik på mineraler, oxidanter och naturlig fukt.

Konjacsvampen är en fantastisk natursvamp

Konjak svampen kommer från Japan där den tillverkas av växten Konnyaku. I Asien har växten använts i flera tusen år och nu har den kommit till Sverige. Du har säkert hört talas om den tidigare. Konjacsvampen, eller konjaksvampen som det också kallas, har nämligen blivit omåttligt populär även här i Sverige på senare tid tack vare sina unika egenskaper för hudrengöring.


Ekologiskt naturliga konjacsvampar

Våra konjacsvampar är fria från kemikalier, syntetiska ämnen eller andra tillsatser. Svamparna är hållbart producerade av fibrer av den fuktrika konjacplantan. Konjacsvampen innehåller mängder av naturliga ingredienser så som bland annat mineraler och antioxidanter och är lika skonsam mot din hud som mot moder jord. Det är en helt fantastisk naturlig produkt.

Människor över hela världen har länge använt denna fantastiska hudvårdsprodukt. Svampen rengör nämligen huden på djupet och har en förmåga att avlägsna döda hudceller på ett effektivt men samtidigt skonsamt sätt. Konjacsvampen är i grunden mjuk. Den har dock en ojämn yta vilket ger huden en lätt peeling när man använder svampen. Svampen fungerar även på den känsligare tunna huden kring ögonen.

Använd sedan femton hundra år

Konjacsvampen kommer från potatisväxten Konnyaku och har använts för sina fantastiska egenskaper i flera tusen år. I Japan, Korea och Kina har Konnyaku länge fungerat som medicin, mat, diethjälpmedel och skönhetsprodukt för både vuxna och barn. Tack vare sina hälsofrämjande egenskaper användes faktiskt Konnyaku först och främst till barnens känsliga hud. Växten trivs uppe bland bergen när den får växa fritt. Ofta hittar man den på femtonhundra till tvåtusen meters höjd. 

Konjak svampens egenskaper

Konjaksvampen har många olika egenskaper som alla tillsammans kan ge otroliga resultat för dig som vill få en bättre och vackrare hy. Svampen kan användas som peeling, för att skrubba kroppen eller för rengöring av ansikte. Genom att använda konjac svampen för att skrubba bort döda hudceller kan du rengöra huden och öka hudens blodcirkulation vilket i sin tur också gör att kroppens egna produktion av hudceller ökar. Du kan givetvis använda din favoritkräm eller favoritpeeling efteråt. Svampen bidrar till att återställa hudens PH-värde, återfuktar huden samt ger lyster.

En konjac svamp har en hållbarhetstid på omkring 2-3 månader innan du bör byta ut den. När din konjac svamp är torr så är den hård som sten. Men när den läggs i blöt blir den mjuk. Givetvis finns det ett snöre fäst i våra konjaksvampar så att du enkelt kan hänga upp din svamp på tork efter användning.

Olika stavningar och benämningar för produkten

På engelska heter produkten "Konjac sponge" vilket översatt till svenskan är konjaksvamp. Det finns många olika stavningar för ordet, och medan några föredrar konjak svamp använder andra konjacsvamp. Vi har valt att använda alla olika stavningar för produkten utom det engelska "konjac sponge" i ovanstående text. Det beror bland annat på att våra kunder ska hitta till våra produkter när dom söker efter produkten med olika stavningar på sökordet i sökmotorerna.


Vad gör en konjac svamp?

En konjacsvamp rengör din hy på djupet från döda hudceller samt orenheter, smuts, bakterier och rester av smink. Våra konjacsvampar är helt ekologiska och har en naturlig förmåga att döda bakterier i huden. Dessutom innehåller svamparna mineraler och antioxidanter som är skonsamma mot huden, återställer hudens pH-balans samt ger lyster. Tack vare konjacsvampens skrovliga yta är den idealisk att använda tillsammans med en hudkräm för peeling.

Hur ofta ska man använda en konjacsvamp?

Du ska använda konjacsvampen varje morgon och kväll. Det finns absolut inga risker med att använda en konjacsvamp och du kan således aldrig överanvända den. På morgonen bör du tvätta ansiktet med svampen innan du applicerar din dagkräm och makeup. Dessutom bör du också tvätta ansiktet med svampen på kvällen innan du smörjer in ansiktet med din nattkräm.

Vem kan använda produkten?

Alla kan (och bör) använda en konjacsvamp. Både män, kvinnor och barn i alla åldrar kan använda konjacsvamparna för att tvätta bort bakterier i huden. Tack vare sina hälsofrämjande egenskaper användes Konnyaku faktiskt från början till barnens känsliga hud.

Hur rengör man konjacsvampen?

Du rengör enkelt dina konjacsvampar genom att koka dem i vatten under cirka två minuter. När du kokar svampen desinfekterar du den samtidigt eftersom bakterier och hudrester från huden dör när de hettas upp. Vi rekommenderar att du gör detta en gång per månad.

Kan man dela konjacsvamp med andra?

Det är i regel inte farligt att dela konjacsvamp med någon annan, så länge personen i fråga är frisk. Du ska naturligtvis inte dela konjacsvamp med någon som har hudsjukdomar på grund av smittorisken. Men även om du delar din konjacsvamp med en frisk person kan det kännas väldigt ohygieniskt eftersom bakterier, döda hudrester och smuts från huden fastnar i konjacsvampens fibrer.

Vilken färg ska jag välja?

De olika färgerna på svamparna visar vilka unika egenskaper konjacsvamparna har. Hitta rätt svamp för din hy med hjälp av listan nedan. Om du inte kan välja bara en av våra underbara konjacsvampar kan du givetvis också handla ett paket med tre olika färger till ett rabatterat pris.

Vita konjacsvamp - Den vita svampen är den mildaste varianten och den kan användas av såväl vuxna som barn. Den är hundra proctent ekologisk och passar till alla olika hudtyper. Det kan aldrig bli fel när du väljer den vita modellen.

Svart konjacsvamp -  Den svarta svampen passar utmärkt för dig som har fet och oren hy. Om du lider av problem med finnar eller akne är det definitivt den svarta konjacsvampen du ska använda. Den svarta konjacsvampen innehåller nämligen kol från bambu. Den är antibakteriell och tar bort överflödigt fett, talg och andra orenheter från hudens porer.

Rosa konjacsvamp - Den rosa konjacsvampen fungerar ypperligt för dig som har en extra känslig hud. Den innehåller mineraler och antioxidanter som skyddar huden mot fria radikaler. Om din hy dessutom är torr och trist kan den rosa konjacsvampen ge huden extra lyster.

Gul konjacsvamp - Den gula konjacsvampen fungerar extra bra för dig som lider av torr och frasig hy. Den ger huden ett extra lyster och tillstäter, precis som alla våra andra svampar, rikligt med fukt till huden.