Konjac svamp från Japan

En konjac svamp är en helt naturlig och 100% ekologisk natursvamp från den japanska växten Konnyaku där själva svampen utgör växtens nöt. Konjac svamp är populär tack vare sina effektiva egenskaper för hudrengöring. Med våra konjac svampar kan du rengöra ditt ansikte i ett kick.

Konjac svamp - Den effektiva japanska natursvampen

Konjak svampen kommer från Japan där den tillverkas från växten Konnyaku. Japanerna har använt Konnyaku i flera hundra år, och nu har den kommit till Sverige. Du har säkert hört talas om den tidigare eftersom konjac svampen, eller "Konjaksvampen" som det också kallas, har blivit otroligt populär även här i Sverige på senare tid tack vare sina unika egenskaper.

Växten Konnyaku som används för att tillverka Konjac svampen trivs uppe bland bergen när den får växa fritt, och ofta hittar man den på 1500 till 2500 meters höjd. Svampen är egentligen själva kärnan av växten Konnyaku, som faktiskt är en typ av potatisväxt. Konjac svampen är helt ekologisk.

Konjak svampens egenskaper

Konjaksvampen har många olika egenskaper som alla tillsammans kan ge otroliga resultat för dig som vill få en bättre och vackrare hy. Svampen kan användas som peeling. Genom att använda konjac svampen för att skrubba bort döda hudceller kan du rengöra huden och öka hudens blodcirkulation vilket i sin tur också gör att kroppens egna produktion av hudceller ökar. Du kan givetvis använda din favoritkräm eller favoritpeeling efteråt. Svampen bidrar till att återställa hudens PH-värde, återfuktar huden samt ger lyster.

En konjac svamp har en hållbarhetstid på omkring 2-3 månader innan du bör byta ut den. När din konjac svamp är torr så är den hård som sten. Men när den läggs i blöt blir den mjuk. Givetvis finns det ett snöre fäst i våra konjaksvampar så att du enkelt kan hänga upp din svamp på tork efter användning.

Olika stavningar och benämningar för produkten

På engelska heter produkten "Konjac sponge" vilket översatt till svenskan är konjaksvamp. Det finns många olika stavningar för ordet, och medan några föredrar konjak svamp använder andra konjacsvamp. Vi har valt att använda alla olika stavningar för produkten utom det engelska "konjac sponge" i ovanstående text. Det beror bland annat på att våra kunder ska hitta till våra produkter när dom söker efter produkten med olika stavningar på sökordet i sökmotorerna.