Har du problem med att du eller någon i din omgivning snarkar så har vi produkter som kan hjälpa dig!

Sömn och snarkning 

Snarkningar är vanligt och förekommer oftare hos män än kvinnor. Snarkningar kommer oftast när man sover i ryggläge. Snarkningarna uppstår på grund av muskelavslappningen som sker när du sover. Musklerna kring svalget slappnar av och svalget blir trängre. När du sedan andas in så passerar luften det trånga området och då kan delar av svalget börja vibrera. Det finns några olika orsaker till att man snarkar men övervikt är en av de absolut vanligaste orsakerna. Genom att gå ner några kilon eller ändra sovläge kan du minska snarkningarna. Vid förkylning eller allergi kan snarkningar uppkomma främst för att man andas med munnen för att få tillräckligt med luft. Vid allergi svullnar näsans slemhinna upp och luften får en svårare passage. Nässpray med kortison kan vara till stor hjälp för att minska snarkningsproblemet vid allergi och täppt näsa. Några andra orsaker till snarkning är stress, alkohol och rökning och mediciner. 

Risker med snarkning

Snarkning är i de flesta fall ofarligt men det kan vara störande för en sovande partner.  En effektiv Snarkklämma (69:-) öppnar upp dina andningsvägar genom att skapa ett lätt tryck mot näsans skiljevägg. Det gör att andningen blir bättre under natten och du slutar snarka. Snarkklämman förbättrar den naturliga andningen i näsans öppning samt i näskanalen. Klämman fästs enkelt i näsan innan du ska sova genom två förgrenade sidor så att båda inlopp i näsan stimuleras. 

Det finns de som får andningsuppehåll, så kallade sömnapnéer. Får du enbart ett par enstaka andningsuppehåll är det inte allvarligt. Är det däremot varje natt och som sedan leder till trötthet som påverkar vardagen bör du kontakta läkare om en eventuell utredning. Pågår detta under en längre tid kan det finnas en risk för att drabbas av sjukdomar i hjärta och andra kärl.