Det är viktigt att ta hand om fötterna. Fötterna är kanske den kroppsdel som får utstå mest påfrestningar varje dag. Många får ont i sina fötter helt utan anledning. Här hittar du dels skoinlägg och fotstöd som ger avlastning och dämpning för dina fötter. Du hittar också fotvårdsprodukter och fotkrämer.

Skoinlägg för dina fötter

Ett skoinlägg kan ge stöd och avlastning för dina trötta fötter. Det finns många olika typer av inlägg till skorna tillverkade i olika syften. Vissa skoinlägg ska användas för att ge stöd åt foten medan andra skoinlägg istället passar bättre för att ge stötdämpning till fotens undersida. Dessutom finns det också skoinlägg vars syfte är att ge stöd åt hålfoten under fötterna.


Ett hälinlägg är ett skoinlägg som används för att minska påfrestningen för hälarna. Just hälarna är nämligen extra känsliga och det finns många olika fotvårdsbesvär som sätter sig på just hälarna. En överansträngning av hälen kan på sikt leda till hälsporre. Vi har flera olika modeller av hälinlägg och hälkuddar som ger en behaglig stötdämpning och avlastning för dina hälar.


Ett annat vanligt fotproblem är smärta under hålfoten. Hålfötterna fyller en viktig funktion eftersom de bidrar till fötternas stötupptagningsförmåga. Det är dock vanligt att överanstränga hålfoten genom att stå, gå eller springa. Speciellt med tanke på att många använder allt för platta skor utan tillräcklig dämpning. Ett hälinlägg fyller upp hålrummet under fotvalvet och ger extra stöd.


Vi rekommenderar dig varmt att besöka fotbutiken. Där hittar du ett brett sortiment av fotvårdsprodukter så som skoinlägg, fotkrämer, produkter för nagelvård samt ortoser och stöd. De har allt för dina fötter helt enkelt.