Koppning minskar rynkor och celluliter

Koppning förbättrar blodcirkulationen vilket i sin tur minskar celluliter och ger dig slätare hud. En koppningsbehandling är fantastiskt avslappnande och ger en härlig massage. Du kan utföra koppning över hela kroppen. Huden blir vackrare och slätare samtidigt som dina muskler slappnar av. Koppning förbättrar blodcirkulationen vilket i sin tur tar bort celluliter, minskar bristningar och ger dig slätare hud.

Koppning hemma 

Koppning förbättrar blodcirkulationen vilket i sin tur tar bort celluliter, minskar bristningar och ger dig slätare hud. Celluliter uppkommer främst på grund av dålig blodcirkulation. Slaggprodukter samlas i vävnaden när cirkulationen försämras och det leder till celluliter. Koppning har 1000-tals år av tradition inom traditionell hudvård och koppningsmassage är lika populärt än idag.

Genom att dra kopporna över kroppen ökar du blodcirkulationen i huden samtidigt som du får du en behaglig massage. Genom att genom koppningsmassage kan även hudbristningar läka. Du kan också utföra en punktbehandling,  där du låter kopparna sitta kvar på samma ställe på huden i några sekunder innan du förflyttar koppan. Cirkulationen stimuleras även på detta sätt. Koppning bidrar till att slaggprodukter att dräneras ut från kroppen samtidigt som fettcellerna under huden frisläpper lagrad energi. Undertrycket som sker under koppning drar till sig vätskor och ökar tillförseln av blod. Kollagen och elastin påverkas på ett positivt sätt med koppning vilket i sin tur ger dig fastare och smidigare hud. Koppning bidrar till att musklerna slappnar av, huden vitaliseras, rynkor slätas ut, huden renas och stramas upp. 

Så utför du koppning

Fäst koppan genom att trycka ovanpå/på sidorna. Om du vill genomföra en koppningsmassage så bör du smörja in huden så att koppan kan dras långsamt över huden. Dra koppan långsamt över kroppen och de områdena som du vill behandla. Det räcker med ett par drag. Du kan också genomföra behandlingen i duschen då tvål funkar utmärkt för att koppan ska kunna glida enkelt över huden. I normala fall gör inte behandlingen ont men ska kännas. 

Tänk på att inte genomföra koppning i mer än 10-15 minuter åt gången. Du ska vara försiktig om du ha ytligt liggande blodkärl eller åderbråck. Vid skadad hud och hudsjukdomar bör du kontakta en läkare innan du genomför behandlingen. Koppning ska inte genomföras av personer som tar blodförtunnande medel 

Koppning mot celluliter

Koppning är en utmärkt metod för dig som vill bli av med celluliter och- /eller minska rynkor. Eftersom koppningens huvudsakliga uppgift är att förbättra blodcirkulationen i kroppen och massera kroppens muskler och hudvävnad fungerar koppning också utmärkt mot celluliter. Celluliter uppkommer nämligen främst på grund av dålig blodcirkulation i kroppen. Slaggprodukter samlas i vävnaden när cirkulationen försämras och det leder till celluliter.

Koppning vid spänningar, smärta och värk

Koppning är även en utmärkt metod för att minska spänningar och smärta av olika former i exempelvis rygg och skuldror. Det har gjorts flera studier kring koppning under åren som har visat att patienter med olika typer av smärta i bland annat ländrygg, skuldror och rygg. Du kan läsa mer om studien kring koppning här.


Vilken effekt har koppning?

Du använder dig av koppning för att minska spänningar, värk och smärta i till exempel ländryg, axlar och skuldror. När du använder kopporna får du en välbehaglig massage och blodcirkulationen ökar. Dessutom fungerar metoden utmärkt för att minska celluliter och för att få en slätare och jämnare hy. När du använder koppning för att minska celluliter ska du använda dem tillsammans med en hudolja.

Vem kan använda sig av koppningsmassage?

Alla kan använda sig av koppning. Både män, kvinnor och barn. Det spelar heller ingen roll vilken ålder du har utan alla från unga till pensionärer mår bra av koppningsmassage. Många elitidrottare behandlas med koppning innan tävlingssituationer föra att öka sin prestationsförmåga till max. Till exempel är det vanligt att simmare utför behandlingen på ryggen för att minska spänningar i musklerna innan tävling.

Finns det några biverkningar?

Nej, det finns inga kända biverkningar av koppning. Det är helt ofarligt! Möjligtvis kan du få en domnande och härligt avslappnande känsla efteråt, vilket de allra flesta bara upplever som behagligt. Eftersom koppning fungerar som en djup bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen bör man dock undvika koppning vid hjärtproblem, högt blodtryck, diabetes eller vid graviditet. Om du tar blodförtunnande läkemedel eller om är en strokepatient bör du också undvika koppning.

Hur rengör jag kopporna?

Det är superenkelt att rengöra kopporna.När du använder kopporna tillsammans med olja blir de kletiga och därför bör du skölja dem noggrant efter varje användning. Eftersom kopporna används direkt mot huden finns det också risk att döda hudceller och andra bakterier hamnar på dem. Därför bör du rengöra kopporna ordentligt åtminstone en eller ett par gånger i månaden. Det gör du genom att desinfektera silikonkopporna med handsprit eller liknande. Du kan dessutom döda bakterierna genom att lägga kopporna i en skål med hett vatten. Undvik att lägga dem direkt i kokande vatten på spisen eftersom silikonet då kan tappa sin funktion.

Kan jag dela koppor med andra?

Absolut! Du kan dela dina koppor med andra. I hudvårdssalonger använder massageterapeuterna samma koppor till flera kunder. Av hygieniska skäl bör du dock vara noga med att rengöra kopporna efter varje använding. Tänk också på att kopporna slits snabbare om du delar dem med någon annan.

Vilken storlek ska jag välja?

Det beror på vilken typ av koppning du vill utföra. Vi har flera olika storlekar för ansiktskoppning, koppning för påsar under ögonen samt koppningsmassage för hela kroppen. Ett tips är att handla ett helt set med fyra stycken koppor för hela kroppen.