Koppning

Koppning förbättrar blodcirkulationen vilket i sin tur minskar celluliter och ger dig slätare hud. En koppningsbehandling är fantastiskt avslappnande och ger en härlig massage. Du kan utföra koppning över hela kroppen. Huden blir vackrare och slätare samtidigt som dina muskler slappnar av.

Koppning hemma 

Koppning förbättrar blodcirkulationen vilket i sin tur minskar celluliter och ger dig slätare hud. Celluliter uppkommer främst på grund av dålig blodcirkulation. Slaggprodukter samlas i vävnaden när cirkulationen försämras och det leder till celluliter. Koppning har 1000-tals år av tradition inom traditionell hudvård och koppningsmassage är lika populärt än idag.

Genom att dra kopporna över kroppen ökar du blodcirkulationen i huden samtidigt som du får du en behaglig massage. Genom att genom koppningsmassage kan även hudbristningar läka. Du kan också utföra en punktbehandling, en så kallad Blixtkoppning,  där du låter kopparna sitta kvar på samma ställe på huden i några sekunder innan du förflyttar koppan. Cirkulationen stimuleras även på detta sätt. Koppning bidrar till att slaggprodukter att dräneras ut från kroppen samtidigt som fettcellerna under huden frisläpper lagrad energi. Undertrycket som sker under koppning drar till sig vätskor och ökar tillförseln av blod. Kollagen och elastin påverkas på ett positivt sätt med koppning vilket i sin tur ger dig fastare och smidigare hud. Koppning bidrar till att musklerna slappnar av, huden vitaliseras, rynkor slätas ut, huden renas och stramas upp. 

Så utför du koppning

Fäst koppan genom att trycka ovanpå/på sidorna. Om du vill genomföra en koppningsmassage så bör du smörja in huden så att koppan kan dras långsamt över huden. Dra koppan långsamt över kroppen och de områdena som du vill behandla. Det räcker med ett par drag. Du kan också genomföra behandlingen i duschen då tvål funkar utmärkt för att koppan ska kunna glida enkelt över huden. I normala fall gör inte behandlingen ont men ska kännas. 

Tänk på att inte genomföra koppning i mer än 10-15 minuter åt gången. Du ska vara försiktig om du ha ytligt liggande blodkärl eller åderbråck. 

Vid skadad hud och hudsjukdomar bör du kontakta en läkare innan du genomför behandlingen. Koppning ska inte genomföras av personer som tar blodförtunnande medel 

Koppning mot celluliter

Koppning är en utmärkt metod för dig som vill bli av med celluliter och- /eller minska rynkor. Eftersom koppningens huvudsakliga uppgift är att förbättra blodcirkulationen i kroppen och massera kroppens muskler och hudvävnad fungerar koppning också utmärkt mot celluliter. Celluliter uppkommer nämligen främst på grund av dålig blodcirkulation i kroppen. Slaggprodukter samlas i vävnaden när cirkulationen försämras och det leder till celluliter.

Koppning vid spänningar, smärta och värk

Koppning är även en utmärkt metod för att minska spänningar och smärta av olika former i exempelvis rygg och skuldror. Det har gjorts flera studier kring koppning under åren som har visat att patienter med olika typer av smärta i bland annat ländrygg, skuldror och rygg.