Bota torra och spruckna läppar

Våra behandlingar mot torra läppar gör dina läppar mjuka och vackra i ett kick. Vi har både naturligt vaselin och andra behandlingar. Genom att tillföra kollagen, fukt och vitaminer kan du minska sprickor samt bli av med torra och irriterande hudflagor kring läpparna. Se till att ta hand om ditt utseende och beställ våra produkter. 

Behandla dina torra läppar

Många lider av torra, spruckna och nariga läppar och mungipor. Speciellt under den mörka tiden på året då det kalla och torra vädret tär extra mycket på läpparna.  Ett vanligt misstag är att använda för mycket lypsyl då en överanvändning av lypsyl torkar ut läpparna. Genom att använda allt för mycket läpprodukter/läppbalsam finns också risken att porerna på huden kring läpparna täpps igen vilket ökar risken för finnar och akne runt munnen, läpparna, hakan och kinderna.

Se alla våra produkter för läpparnaVåra läppmasker återfuktar dina läppar

För att läpparna ska må bra behöver dem naturliga produkter som tillför fukt, vitaminer och kollagen. Genom  en lugn och skyddande behandling kan läpparna läka sprickor och förbli mjuka. Våra läppmasker ger dina läppar en välbehövlig behandling som gör att du kan minska problemet med torra läppar. Testa vår Läppmask Epicrocus som skyddar läpparna naturligt mot torrhet. Läppmasken innehåller vitaminer, kollagen och fuktkräm som behandlar läpparnas ömtåliga hud. 

Återfukta läpparna som en del av morgon- och kvällsrutinen

Ta hand om dina läppar som en del av dina morgon- och kvällsrutiner. Läpparna behöver, precis som huden, att få bli behandlad även när dom inte är torra. Det är skönt att bli av med de torra flagorna och då kan en peeling hjälpa. Du kan också använda dig av en tandborste och borsta bort de döda hudcellerna. Med få enkla medel kan du göra en enkel peeling hemma med hjälp av havssalt, honung och olja. Gnugga in behandlingen på läpparna under en halv minut och tvätta av behandlingen försiktigt. Upprepa proceduren till du har mjuka läppar! Använd en kräm som göra läpparna mjuka på djupet. Vi rekommenderar ett Läppbalsam med Arganolja (79:-) som på ett naturligt sätt behandlar dina torra läppar.

Så skyddar du läpparna mot torrhet - på ett naturligt sätt

Det finns faktiskt några mycket enkla och naturliga knep för dig som vill återfukta dina läppar. Nedan ger vi dig tips på olika naturliga fuktgivande substanser som du kan använda när du vill smörja in läpparna utan att utsätta dem för påfrestande kemiskt framtagna ämnen.

  • Olivolja - Olivoljan har sedan urminnes tider använts som läkemedel för huden. Den feta ytan i oljan skyddar din hud mot påfrestningar samtidigt som olivoljan bevarar hudens fukt. Olivoljan utvinns ur olivfrukten och är en riktig klassiker när det kommer till att minska problem med torr hud.
  • Sheasmör - Sheasmöret är ett nötfett som ofta används i läppbalsam. Sheasmöret har mjukgörande och vårdande egenskaper. Det är ett fast fett som framställs genom att man krossar och behandlar sheanötternas kärnor. Se gärna denna läppsalva med sheasmör (49kr).
  • Honung - Honung är en riktig dundermedicin för din hud. Genom att smörja på lite honung på dina torra läppar kan du ge läpparna en skjuts i rätt riktning mot att bibehålla sin fuktiga lyster. Ett plus är att honungssmaken är god och söt och du får en angenäm smak på ditt naturliga lypsyl utan att använda kemiskt framtagna produkter.
  • Yoghurt - En helt vanlig naturell yoghurt kan göra underverk för torra läppar. Om du vill ha en extra skonsam behandling för dina spruckna läppar bör du smörja in läpparna med en fet yoghurt ett par gånger om dagen.
  • Drick vatten - Sist men inte minst kommer ett hett tips som kan göra underverk för de allra flesta. Vanligtvis beror våra torra läppar på att huden och kroppen helt enkelt har vätskebrist. Många hudvårdsproblem kan faktiskt botas med hjälp av vanligt kranvatten.