Produkter som ger en god tand och munhälsa

Att ta hand om sin munhälsa och sina tänder är avgörande för att upprätthålla en god allmänhälsa och ett vackert leende. Det är viktigt att ta hand om sin munhälsa och sina tänder för att minska risken för tandsjukdomar, hål i tänderna och dålig andedräkt. Att ta hand om sina tänder kan också förbättra självförtroendet och allmänhälsan. Så investera i din munhälsa och ta hand om dina tänder för att uppnå en frisk och balanserad livsstil.

Munhälsa!

Det är viktigt att ta hand om munnen, tandköttet och tänderna. Det finns mycket du kan göra hemma för att slippa hål, dålig andedräkt och dyra tandläkarbesök. Dålig andedräkt beror främst på bakterier som bildas i munnen. Bakterierna finns på de flesta ställena i munnen så som tandköttsfickor, tungans bakre del och runt tänderna. Muntorrhet kan bidra till en dålig andedräkt och oftast är morgonandedräkten sämre än under övriga dagen. Detta på grund av att vi ofta andas ut genom munnen när vi sover och torkar ut munnen. Dålig andedräkt kan motverkas genom en god munhygien. Borsta alltid tänderna minst två gånger om dagen och använd tandtråd för att bli av med bakterier och plack som bildas mellan tänderna. Vi rekommenderar Placker/Tandtrådsbygel  (34:-)  som gör det enkelt att komma åt att rengöra mellan tänderna. Vid bakteriebeläggning på tungan bör du använda dig av en tungskrapa som skrapar av hela tungan. Du hittar vår tungskrapa (119:-) här! Avsluta med ett fräsch munvatten. Genom att regelbundet skölja din mun med munvatten får munnen en långvarig fräsch känsla. Du får en bättre andedräkt och dessutom gör det gott för tandköttet och munhålan. Detta munvatten (99:-) innehåller bara ekologiska örter som bidrar till en angenäm och uppfriskande smak.

Ta bort plack och tandsten hemma med hjälp av ett Tandvårdskit (169:-). Du kan enkelt skrapa bort tandsten, rengöra tungan och polera tänderna. Det ingår 3 stycken mellanrumsborstar så att du lättare kommer åt mellan tänderna. Munspegeln består av ett imfritt spegelglas!