Manikyr och pedikyr - Verktyg för att fixa naglarna hemma

Att hålla naglarna vackra och friska är lika enkelt som självklart. Medan vissa väljer att spendera dyra pengar på salongsbesök och nagelbehandlingar så väljer andra att snabbt och enkelt fixa sin manikyr hemma. Vi älskar hudvård i allmänhet och snygga naglar i synnerhet. Därför har vi valt att satsa på ett brett sortiment inom nagelvård. Om du precis som så många andra av våra nöjda kunder letar efter ett manikyrset, en nagelbandssax, en mjukgörande handkräm eller någon annan nagelvårdsprodukt så har du kommit rätt. 

Manikyr hemma

Det är superenkelt att genomföra en nagelbehandling på egen hand och resultatet blir i många fall minst lika bra som på nagelsalongen. Genom att grundligt rengöra och tvätta såväl naglar som nagelband får du en bra grund för din manikyr. Dessutom blir det också enklare att därefter klippa, fila, skrapa och forma naglarna om naglarna är grundligt rengjorda redan från början.  

Klippa naglar och forma nagelband

Med en effektiv och smidig nagelsax är det enkelt att få till en perfekt form på naglarna. Beroende på om du föredrar korta eller långa naglar så finns det olika typer av nagelsaxar och nagelklippare med olika egenskaper att köpa hos oss. Vi har också två olika typer av manikyrset innehållandes 7 respektive 8 olika verktyg. Dessutom kan vi erbjuda dig en smidig nagelbandskniv för att enkelt forma slitna nagelband till perfektion. Genom att beskära nagelbanden blir dom inte bara snyggare, utan du slipper också problem med frasiga nagelband senare. Många glömmer bort nagelbanden när det kommer till manikyr, men enligt oss är det ett måste att fokusera på dem och ge dem den kärlek nagelbanden behöver.

Fila, slipa och polera naglarna

När det sedan är dags att fila naglarna så är ett tips är att börja fila nageln utifrån och systematiskt jobba inåt mot nagelns mitt. Var dock noggrann med att inte fila för hårt eftersom naglarna då kan spricka. Ett bra knep är att använda en elektrisk nagelfil. Eftersom maskinen med sitt roterande huvud slipar naglarna på egen hand, så behöver användaren endast koncentrera sig på att hitta rätt tryck mot nageln. Den elektriska nagelfilen har flera utbytbara sliphuvuden som kan användas genom hela manikyrprocessen, från grovslipning till finputsningen och poleringen.

Krämer och oljor till naglarna

Sist men inte minst bör du avsluta din manikyr med att smörja in naglarna med nagelolja eller nagelkräm. Vi erbjuder en hand- och nagelkräm med arganolja som stärker hud och naglar. Våra olika produkter ger naglarna och huden kring naglarna rikligt med näring, samtidigt som de återfuktar på djupet. Torra naglar och frasiga nagelband är ett minne blott med riktigt bra kräm och olja. Oljan och krämen återfuktar nämligen torra naglar på djupet och förhindrar att naglarna torkar ut, och behandlingen bör utföras minst två gånger om dagen. Förslagsvis morgon och kväll där du noggrant masserar in nageloljan över så väl nagelband som nagelrot.

Borghese nagelbandskräm kan användas varje kväll och är baserad på mjukgörande olivsmör och olivolja med uppgift att återfukta dina nagelband.