Sminkborstar, penslar och tillbehör

Vi har ett stort urval av sminkborstar, penslar och sminktillbehör för alla ändamål. Du kan antingen välja att beställa enskilda sminkpenslar, men du kan också beställa hela sminkväskor och-/ eller sminkset med upp till 32 sminkborstar. Givetvis hittar du också tillbehör i form av exempelvis sminksvampar och sminkrengöringsprodukter nedan.

Det är viktigt att välja rätt sminkborste

Oavsett om du söker en speciell sminkborste till puder, ögonbryn, eyeliner eller rouge är vår förhoppning att du ska hitta din nya favoritpensel hos oss. Vi har ett brett utbud av sminktillbehör i olika färger och material. När det kommer till pris har vi allt ifrån enkla billiga sminkborstar till mer exklusiva varianter. Dessutom kan vi erbjuda så väl borstar i syntethår som naturhår

Genom att kombinera ett bra smink med bra sminkborstar och sminkpenslar kommer resultatet bli ännu bättre.

Hos oss finner du bland annat:

✔ Eyelinerpenslar
✔ Ögonbrynsborstar
✔ Ögonskuggsborstar
✔ Puderborstar
✔ Kabukiborstar
✔ Sminksvampar

Rengör dina sminkborstar för bättre hållbarhet

En otvättad sminkborste ger inte bara en sämre sminkning, utan det är också en vanlig orsak till bakteriespridning. Bakterier är ingenting vi vill ha i våra ansikten då risken för oren hy och finnar ökar drastiskt. Därför är det viktigt att tvätta sminkborstarna gärna en gång i veckan! Faktum är att du kan förlänga livslängden på dina sminkborstar med flera år genom att ta bättre hand om dem.

Dessutom blir slutresultatet av en sminkning med en ren sminkborste betydligt bättre än med en otvättad sminkpensel. Sminkningen blir klarare och färgen starkare eftersom det inte finns någon risk att gamla färger från sminkborsten hamnar i ditt ansikte.

  1. Fukta sminkborsten: Skölj sminkborsten noggrant i ljummet vatten. Det är viktigt att endast skölja borsthåren. Försök undvika att skölja skaftet - annars riskerar du att limningen släpper. 
  2.  Tvätta borsten: Tvätta din sminkborste med ett effektiv sminkrengöringsmedel. Ett tips är att i detta steg också använda ett av våra effektiva Brushegg. Häll lite sminkrengöring på ditt brushegg och rör sedan sminkborsten i cirkelrörelser över brusheggets räfflade ytor. Skölj sedan av borsten ordentligt med ljummet.
  3. Torka borsten: Låt alltid dina sminkborstar lufttorka innan du lägger tillbaka dem i sminkväskan. Ett bra tips är att lägga borstarna på en bit hushållspapper, en nytvättad handduk eller på en torr (oanvänd) disktrasa. Det är viktigt att inte göra misstaget att ställa borstarna upp i en kopp eftersom allt vatten då samlas i borsten, som med tiden riskerar att fälla hår.