Dermaroller mot ärr, rynkor & celluliter

Dermaroller är en fantastisk produkt som används för att minska bristningar, ta bort celluliter, reducera rynkor och för att ta bort ärr i huden. Hudvävnaden repareras genom att nålarna stimulerar hudens ytliga celler. Det leder till att kroppen börjar producera friska hudceller och din hy blir slät.

Beställ en dermaroller

Vi säljer dermarollers för alla olika ändamål. Oavsett om du vill ta bort celluliter i huden, bristningar, acneärr eller rynkor så kan du med hjälp av en dermaroller se till att kroppen börjar producera fler hudceller och återbygga huden. Beroende på vilken typ av bristningar, ärr eller rynkor du har samt hur djupt i huden de sitter i så har vi hela sex olika varianter av hudrollers för dig. Våra dermarollers har olika nålslängder (från 0.2 milimeter upp till 2.5 milimeter) som göra att du kan behandla dina hudbesvär på effektivast möjliga sätt. Våra dermarollers är väldigt prisvärda och den billigaste varianten kostar endast 99 kronor.

Nålstorlekar och användningsområden

  • 0.2 - 0.5 milimeter - Stärker slapp hy
  • 1.0 - 1.5 milimeter - Ta bort rynkor & celluliter
  • 2.0 - 2.5 milimeter - Få bort djupa ärr

Ta bort ärr med en dermaroller

Dermarollers har genom forskning visat sig fungera väl för att minska synliga ärr i huden. Det finns flera vetenskapliga studier som har bevisat den positiva effekten av att minska både vanliga ärr och acneärr med dermaroller och resultaten är slående. Drygt 95% av alla personer (Källa: U.S national library of medicine) med ärr kan förvänta sig en tydligt minskad synlighet av ärren med hjälp av behandlingen från en dermaroller.

Dermaroller mot celluliter

Med hjälp av behandlingen från en dermaroller kan du effektivt minska celluliter. Celluliter uppstår då underhudsfett och toxiner klumpar ihop sig under huden vilket gör att huden blir ojämn och gropig. För att minska eller ta bort celluliter så effektivt som möjligt behöver kroppen hjälp på traven. Genom att slå sönder fettcellerna blir huden jämnare, slätare och finare. Med hjälp av en dermaroller kan du komma ett steg närmare en cellulitfri hud. Du kan bland annat behandla celluliter på låren, rumpan eller höfterna enkelt.

Minska bristningar med en dermaroller

Hudbristningar uppstår när huden sträcks ut för snabbt. Det kan exempelvis hända vid snabb viktuppgång och är vanligt i puberteten, vid graviditet eller vid hårt muskelbyggande styrketräning. Forskningen visar att bristningar är vanligare hos kvinnor än hos män. En dermaroller minskar dina bristningar genom att stimulera huden att producera friska hudceller. När du behandlar hudbristningarna produceras både kollagen och elastin, vilka är de två viktigaste faktorerna till en elastisk, spänstig och ung hud.


Så fungerar en dermaroller

Själva huvudet på en dermaroller består av ett rullande hjul som är fäst vid ett handtag i plast eller aluminium. På hjulet sitter hundratals små vassa mikronålar fästa. Antalet nålar i mikroformat varierar men brukar vanligtvis vara mellan 400-700 beroende på vilken modell och till vilket syfte du ska använda din hudroller. Våra hudrollers består av omkring 500 sylvassa nålar som varierar i längd mellan 0.2 mm till 2.5 mm.

Nålarna är tillverkade av kirurgiskt och rostfritt stål, och genom att penetrera hudvävnaden med hjälp av de tunna nålarna skapas tusentals microkanaler i huden som stimulerar hudvävnaden till reparation. Samtidigt skapas även naturliga tillväxtfaktorer som ger en ökad tillväxt av bland annat kollagen (läs mer om kollagen här). Om du vill ha ett extra bra resultat av din dermaroller rekommenderar vi dig att använda en ansiktsmask innehållandes kollagen 1-2 gånger per vecka efter det att du har använt din dermaroller. Ansiktsmasken kommer nämligen att bidra till att höja hudens kollagennivå vilket i sin tur gör att din hud blir fastare med färre rynkor, ärr eller bristningar snabbare.

Ger dermaroller resultat?

Ja! Du kommer med största sannolikhet få fantastiska resultat genom att använda en dermaroller. Forskning har visat att drygt nittiofem procent (över 9 av 10) av de som behandlar sina ärr får synbart slätare och finare hy. Det beror på att behandlingen startar en process där huden börjar reparera hudcellerna redan vid första användningen.

Hur snabbt kan man se resultat?

Du ser resultat inom två veckor till två månader. Hur snabbt du ser resultat av behandlingarna kan variera kraftigt. Vissa människor reagerar bättre och snabbare på behandlingarna än andra. Faktorer som spelar in är bland annat personens ålder, vilken grad av skadad hy (hur djupa ärr eller hur mycket celluliter) personen har samt hur kroppen förmåga att läka är. Vissa ser resultat bara efter någon enstaka vecka medan andra ser resultat efter tre månader. Generellt kommer du att se resultat inom två veckor till två månader vid regelbunden behandling.

Hur ofta ska man använda dermarollern?

Du bör behandla huden omkring 1-3 gånger per vecka för bästa resultat. Börja försiktigt och var uppmärksam på hur din hy reagerar. Varje behandlingstillfälle bör ta cirka fem minuter och du ska rulla så väl vertikalt och horisontellt som diagonalt över hyn. Ge inte upp om du inte får resultat direkt. I vissa fall ser kan man se resultat redan efter ett par veckor medan andra får använda produkten längre innan resultaten syns.

Vem kan använda produkten?

I princip så kan alla använda en dermaroller. Det finns inga begränsningar beroende på hudtyp eller ålder. Däremot kan det finnas vissa speciella omständigheter som gör att du bör undvika att behandla huden. Det kan exempelvis vara om du tar kortison, om du har någon allvarlig hudsjukdom eller som du nyligen har genomgått en operation som har påverkat huden. Dessutom bör du undvika att behandla huden när den är solbränd, extra torr eller när huden av någon anledning är extra irriterad. Använd aldrig din hudroller på skadad eller irriterad hud. 

Gör det ont att behandla huden?

Det gör i regel inte alls ont att behandla huden med en dermaroller. Alla människor uppfattar smärta individuellt och alla har olika hög smärttröskel. Det kommer absolut att kännas när du rullar rollern över huden. Ett riktmärke är att du ska känna ett stabilt tryck över huden men om det gör ont trycker du med stor sannolikhet alldeles för hårt. 

Hur rengör man produkten?

Det är viktigt att du rengör din dermaroller regelbundet mellan varje användning. Eftersom mikronålarna penetrerar din hud under behandlingen hamnar såväl döda hudceller som bakterier på nålarna. Du desinfekterar enkelt produkten genom att spraya nålarna med alkoholtvål (exempelvis handdesinfektion) eller liknande desinfekterande tvål. Efteråt ska du doppa dermarollerns nålhuvud i hett vatten. Koka upp vatten och häll det i en skål. Doppa sedan nålhuvudet i vattnet under cirka fem till tio sekunder.

Kan man dela dermarollern med andra?

Du ska aldrig dela dermaroller med andra. Inte ens om den är nytvättad och desinfekterad. Det beror på att det aldrig går att vara säker på att alla bakterier dör vid rengöring. Även om smittorisken är minimal ska man aldrig chansa. Däremot kan du beställa en dermaroller med utbytbara nålhuvuden. Vi säljer ett prisvärt set med tre olika nålstorlekar i en och samma produkt. Från en halv millimeter till en och en halv millimeter.

Vilken nålstorlek ska man välja?

Det finns olika längder nållängder på dermarollers beroende på användningsområde och syfte med behandlingen. Det beror på att olika nålstorlekar tränger olika djupt ner i huden. Nålstorlekarna varierar mellan en halv millimeter till två och en halv millimeter. 

Nålstorlek 0,50 mm:
Den minsta storleken är en halv millimeter och den används i första hand på huden när du vill stärka huden och för att ta bort mindre ärr eller rynkor. Den kan dessutom användas för att förebygga rynkor och åldrande hy. Vi rekommenderar att du använder denna modell för att ge huden en extra boost.

Nålstorlek 1,00 mm:
Denna nålstorlek används för att reducera celluliter och rynkor väldigt effektivt. Den fungerar även verkningsfullt mot nytillkomna rynkor, små bristningar samt mindre celluliter. Detta är den modell av dermaroller som passar bäst för de allra flesta människor. Detta är också den nålstorlek som vi säljer mest av.

Nålstorlek 2.00 mm:
Dermarollers med en nålstorlek på två millimeter eller längre ska användas för att ta bort grova bristningar, ärr samt för att minska djupa celluliter och rynkor. Den ska användas på tjockare hud som på låren och rumpan. Modeller med nålstorlekar av två millimeter eller större bör användas max en gång per vecka för att inte irritera huden.