Dermaroller mot ärr, rynkor & celluliter

Dermaroller är en fantastisk produkt som används för att minska bristningar, ta bort celluliter, reducera rynkor och för att ta bort ärr i huden. Hudvävnaden repareras genom att nålarna stimulerar hudens ytliga celler. Det leder till att kroppen börjar producera friska hudceller och din hy blir slät.

Beställ en egen dermaroller

Vi säljer dermarollers för alla olika ändamål. Oavsett om du lider av celluliter, olika former av bristningar i huden, akneärr, påsar under ögonen eller rynkor så kan du med hjälp av en dermaroller se till att din kropp börjar producera fler hudceller och återbygga huden. Beroende på vilken typ av bristningar, ärr eller rynkor du har samt hur djupt de sitter i huden så har vi hela sex olika varianter av hudrollers med olika nålslängder, från 0.2 milimeter upp till 2.5 milimeter, som göra att du kommer kunna behandla dina hudbesvär på effektivast möjliga sätt.


Ta bort ärr med en dermaroller

Dermarollers har genom forskning visat sig fungera väl för att minska synliga ärr i huden. Det finns flera vetenskapliga studier som har bevisat den positiva effekten av att minska både vanliga ärr och acneärr med dermaroller och resultaten är slående. Drygt 95% av alla personer (Källa: U.S national library of medicine) med ärr kan förvänta sig en tydligt minskad synlighet av ärren med hjälp av behandlingen från en dermaroller.

Dermaroller mot celluliter

Med hjälp av behandlingen från en dermaroller kan du effektivt minska celluliter. Celluliter uppstår då underhudsfett och toxiner klumpar ihop sig under huden vilket gör att huden blir ojämn och gropig. För att minska eller ta bort celluliter så effektivt som möjligt behöver kroppen hjälp på traven. Genom att slå sönder fettcellerna blir huden jämnare, slätare och finare. Med hjälp av en dermaroller kan du komma ett steg närmare en cellulitfri hud. Du kan bland annat behandla celluliter på låren, rumpan eller höfterna enkelt.

Minska bristningar med en dermaroller

Hudbristningar uppstår när huden sträcks ut för snabbt. Det kan exempelvis hända vid snabb viktuppgång och är vanligt i puberteten, vid graviditet eller vid hårt muskelbyggande styrketräning. Forskningen visar att bristningar är vanligare hos kvinnor än hos män. En dermaroller minskar dina bristningar genom att stimulera huden att producera friska hudceller. När du behandlar hudbristningarna produceras både kollagen och elastin, vilka är de två viktigaste faktorerna till en elastisk, spänstig och ung hud.


Nålstorlekar

  • 0.2 - 0.5 milimeter - Stärker slapp hy
  • 1.0 - 1.5 milimeter - Ta bort rynkor & celluliter
  • 2.0 - 2.5 milimeter - Få bort djupa ärr

Så fungerar en dermaroller

Själva huvudet på en dermaroller består av ett rullande hjul som är fäst vid ett handtag i plast eller aluminium. På hjulet sitter hundratals små vassa mikronålar fästa. Antalet nålar i mikroformat varierar men brukar vanligtvis vara mellan 400-700 beroende på vilken modell och till vilket syfte du ska använda din hudroller. Våra hudrollers består av omkring 500 sylvassa nålar som varierar i längd mellan 0.2 mm till 2.5 mm.

Nålarna är tillverkade av kirurgiskt och rostfritt stål, och genom att penetrera hudvävnaden med hjälp av de tunna nålarna skapas tusentals microkanaler i huden som stimulerar hudvävnaden till reparation. Samtidigt skapas även naturliga tillväxtfaktorer som ger en ökad tillväxt av bland annat kollagen (läs mer om kollagen här). Om du vill ha ett extra bra resultat av din dermaroller rekommenderar vi dig att använda en ansiktsmask innehållandes kollagen 1-2 gånger per vecka efter det att du har använt din dermaroller. Ansiktsmasken kommer nämligen att bidra till att höja hudens kollagennivå vilket i sin tur gör att din hud blir fastare med färre rynkor, ärr eller bristningar snabbare.