Serum för din hud

Ett djupverkande serum är en viktig nyckel till en vacker, slät och frisk hy. Ett bra hudserum är en viktig del i hudvården, eftersom det är den produkt som bäst penetrerar det yttersta hudlagret. Ett serum har till uppgift att accelerera hudvården för att ge ett upp till tre gånger så snabbt resultat. Välj bland våra ansiktsserum och hudserum för att hitta din favorit. Se också våra ansiktsmasker, produkter mot påsar under ögonen eller ansiktsrengöring

Därför bör du använda ett serum

Ett bra hudserum fungerar som en accelerationsprodukt för din övriga hudvård. Ett serum kan nämligen öka effekten av dina vanliga favoritprodukter med upp till tre gånger. Serumet är en av de hudvårdsprodukter som penetrerar huden bäst och den tunna vätskan tränger enkelt ner och ger resultat på djupet av huden. Till skillnad från exempelvis en nattkräm eller en dagkräm som har till uppgift att skydda hudens ytlager så används ett serum för att behandla huden på djupet. Ett serum tränger ner i huden och har till funktion att balansera huden, återfukta huden samt tillföra vitaminer. Dessutom finns det olika sorters serum avsedda för olika ändamål. Speciella ansiktsserum är precis som namnet avslöjar mer ämnade för att använda i ansiktet medan hudserum kan appliceras över hela kroppen.

Serum motverkar hudens åldrande

Många hudserum är framtagna för att motverka åldrande genom att reducera rynkor och hudslapphet. Ett serum är i regel mer rik på aktiva ingredienser än en vanlig hudkräm, vilket gör att serumet ger en mer effektiv vård. Innehållet består i regel till stor del av vitaminer, fuktkräm och antioxidanter uppbyggda av mindre molekyler för att kunna ta sig djupare in i huden. Till skillnad från en vanlig hudkräm som ofta är fet och som bara behandlar det yttersta hudlagret så gör ett serum skillnad på djupet. Dessutom fungerar många serum bra för att minska celluliter och bristningar i huden.  Vi vill tipsa om L'Oreal Youth Luminize Serum som gör tar bort missfärgningar, rodnader och fläckar i huden samt gör att huden återfår sin lyster och blir jämn. 

Ansiktsserum

Speciella ansiktsserum kan exempelvis användas för att minska rynkor och andra ålderstecken. Det finns också serum för ansiktet som bättre lämpar sig för att rengöra huden på djupet och reducera finnar eller pormaskar. Dessutom kan du med fördel använda ett ansiktsserum för att minska påsar under ögonen. Eftersom huden under ögonen är tunn kan ett serum med enkelhet ta sig ner till djupet av problemet för att behandla påsarna. Var noga med att inte få serumet direkt i ögonen. Dr Hauschka nattserum ger huden en boost under natten och du kan vakna på morgonen med lyster.