Pormaskborttagare

Ta bort pormaskar säkert utan att riskera att bakterier från smutsiga fingrar hamnar i huden. Pormaskar är ett problem som aldrig tycks ta slut. En smart pormaskborttagare gör det fantastiskt enkelt och framförallt säkert att ta bort pormaskar i ansiktet eller på kroppen.

Ta bort pormaskar med en pormaskborttagare

Pormaskar kan medföra en flera olika problem. Förutom att pormaskar drar till sig blickar kan pormaskarna i förlängningen också utvecklas till fula och smärtande finnar. Trots att pormaskar har en tendens att dyka upp allra oftast hos ungdomar och tonåringar, förekommer pormaskar i väldigt stor utsträckning också hos vuxna. Det är viktigt att med jämna mellanrum klämma pormaskar innan de hinner utvecklas till finnar. Lyckligtvis är det väldigt enkelt att klämma pormaskar, men det gäller att göra det på ett säkert sätt.


Därför får vi pormaskar

Pormasktagare för att ta bort pormaskar enkelt.Över hela människokroppens hud finns små hål vilka har som funktion att leda svett och talg bort från huden. Dessa små hål kallas för porer och det är i porerna som de så kallade pormaskarna bildas. Anledningen att en pormask bildas från första början beror på att kroppen producerar ett överskott av talg. När porerna täpps igen av döda hudceller samlas talget i poren och pormasken bildas.

Kläm pormaskar med en pormaskborttagare

Med hjälp av en pormaskborttagare kan du enkelt, snabbt och effektivt ta bort pormaskar redan i ett tidigt stadie. Med hjälp av en pormaskborttagare kan du klämma pormaskar utan att riskera att pormasken blir infekterad av smuts och bakterier från skitiga fingrar. Pormaskborttagare används flitigt av hudterapeuter på skönhetssalonger. Du kan lika väl använda dem själv hemma. Vi utlovar en livstidslång hållbarhetstid på våra olika pormaskborttagare. De är tillverkade i rostfritt stål av högsta kvalitet. Vi har flera olika modeller av pormaskborttagare. Allt ifrån den traditionella pormaskklämmaren (49kr) till den mer designade pormasktången (69kr).

Ett tips är att desinfektera och stelisera dina pormaskborttagare med jämna mellanrum. Det gör du enkelt genom att koka verktygen i hett vatten under cirka 10 minuter. Då kan du vara säker på att de bakterier som med tiden samlas på verktygen dör och pormaskborttagaren blir helt ren.


Vad gör en pormaskborttagare?

En pormaskborttagare används för att ta bort pormaskar i ansiktet eller på övriga kroppen. Pormaskborttagare finns i olika typer av utföranden så som pormaskklämmare, pormasktång eller pormaskskrapa. Med hjälp av en pormaskborttagare kan du ta bort pormaskar på ett säkert sätt utan att riskera att bakterier från smutsiga fingrar hamnar i huden.

Hur ofta ska man använda pormaskborttagare?

Du kan använda en pormaskborttagare varje dag om det krävs. Det är inte farligt att klämma pormaskar och därför kan du klämma dem direkt när de dyker upp i din hud. Det kan krävas olika tekniker och olika pormaskverktyg för att klämma pormaskarna beroende på vilket stadie pormasken är. En övermogen pormask kan ofta skrapas bort medan en pormask som precis börjar synas i huden är lättare att ta bort med en pormaskklämmare.

Vem kan använda den?

Alla kan använda en pormaskborttagare. Det finns inga begränsningar beroende på din hudtyp eller din ålder. Det kan dock finnas speciella situationer då du bör undvika att behandla huden. Det kan bland annat vara ifall du tar kortison eller om du har hudsjukdomar. Om din hud är solbränd, extra torr eller på något annat sätt är skadad bör du vänta med att använda pormaskborttagaren tills dess att huden är frisk.

Hur rengör jag pormaskborttagaren?

Det är superenkelt att rengöra en pormaskborttagare och det är väldigt viktigt att du rengör den mellan varje användning. Det beror på att när pormaskborttagaren penetrerar huden hamnar hudrester och bakterier på pormaskborttagaren. Du desinfekterar enkelt produkten genom att först spraya den med alkoholtvål (exempelvis handdesinfektion). Sedan kokar du pormaskborttagaren i cirka 2-3 minuter i hett vatten för att döda eventuella kvarvarande bakterier.

Kan man dela pormaskborttagare med andra?

Du bör inte dela pormaskborttagare med andra. Inte ens om verktyget är desinfekterat eller nytvättat. Det beror på att du aldrig kan vara säker på att alla bakterier på verktyget dör när du rengör det. Även om smittorisken är väldigt liten är det onödigt att chansa. Däremot kan du beställa ett trepack, fempack eller sjupack med pormaskklämmare. Då får du flera olika verktyg med olika funktioner som du kan dela med hela familjen.