Aloe vera

Aloe vera

Aloe vera är en näringsrik hälsoväxt somväxer i subtropiska klimat och som finns i cirka hundra underarter. Aloe vera är mest känd för sina positiva egenskaper när det kommer till hudvård och hälsa. Växten har nämligen en positiv inverkan på hudproblem så som acne, eksem, rynkor, blemmor, torr hy och liknande. 

Beställ ansiktsmask aloe vera (29kr)

Dessutom fungerar Aloe vera utmärkt att smörja på solbränd hud för att skonsamt lindra rodnaden. Växten har en lång historia inom hudvård och den har använts för sina positiva egenskaper ända sedan antikens Egypten. Växtens blad är näringsrika och innehåller väldigt mycket fukt. När man bryter växtens blad rinner en fuktig, trögflytande vätska ur växten. Vätskan är väldigt näringsrik och det är också denna vätska som generellt sett används inom hudvården. Sex fördelar med Aloe Vera inom hudvård

1. Aloe vera lindrar solbränna

Växten är känd för sin fantastiska förmåga att lindra rodnader i cellerna i det yttersta lagret på huden. Aloe vera fungerar som ett skydd för huden och om du har blivit solbränd kan du smörja på ren aloe vera, eller en hudkräm innehållandes aloe vera, för att minska rodnaden i huden. Tack vare växtens näringsmässiga kvaliteter och antioxidanta egenskaper läker huden snabbare.

2. Fuktgivande och mjukgörande

Aloe vera mjukgör och återfuktar huden utan att för den delen ge huden en oljig känsla. Om du lider av torr hy fungerar aloe vera väldigt bra för att återfuktka huden och ge huden lyster. Ett hett tips är att smörja in kroppen med aloe vera efter rakning, eftersom vätskan lindrar rodnader i huden och ger en mjuk och ärlig känsla. Dessutom läker växten de små sår som kan uppstå vid rakning på ett effektivt sätt.

3. Läker acne

Växten innehåller två viktiga substanser som har antiinflammatoriska egenskaper. Dessa två substanser är Auxin och Gibberellin varav den sistnämnda fungerar som ett tillväxthormon för hudcellerna. Det gör att huden läker snabbt och naturligt från exempelvis ärr från acne. Dessutom innehåller Aloe vera flera andra ämnen som bidrar till att minska inflammationer och irritationer i huden.

4. Motverka ålderstecken

I takt med att vi åldras förlorar huden spänst och lyster. Aloe vera innehåller en rad olika antioxidanter så som betakaroten, C-vitamin och E-vitamin vilka alla bidrar till att bibehålla hudens naturliga form. Växtens egenskaper bidrar till att motverka rynkor, fina linjer och slapp. Dessutom bidrar vätskan från Aloe vera till att hålla huden återfuktad under hela dagen.

5. Aloe vera reparerar hudbristningar

Huden är väldigt elastisk och anpassningsbar till kroppens form under olika stadier i livet. Men vid en extremt snabb förändring i kroppsvikt, som resultat av exempelvis graviditet eller snabb viktuppgång/viktnedgång kan huden skadas. Då kan bristningar i huden uppstå. Aloe vera kan minska synligheten av bristningar i huden genom att växtens ämnen bidrar till att reparera hudcellerna.